Energetika

Efficiëntie door middel van ioT-data

Energetika combineert de nieuwste duurzame technologie met data-analysetechnieken om een uniek energierendement te bereiken voor onder meer vastgoed en industrie.

CEO Antonio Vega: “We helpen om te verduurzamen met energie-efficiënte oplossingen via het Internet of Things. In een eerste fase richten we ons op energiebesparing, bijvoorbeeld verlichting, airco, cooling en verwarming, ons primaire doel. Maar na installatie is de software van het systeem door middel van door ons zelf gebouwde apps eindeloos op te schalen naar allerlei andere functies. Op die manier bereik je niet alleen energiebesparing, maar maak je de panden in vele opzichten future proof.

Zo kun je in bedrijven gaan uitbreiden met sensoren die machines in de gaten houden en zo storingen gaan voorspellen, of je kunt met het systeem een compleet overzicht van de logistieke processen krijgen. Zo bouw je aan een industry 4.0.
Of neem een ziekenhuis in Chicago, waar de besparing is opgelopen tot 2 miljoen dollar per jaar, onder andere doordat we het systeem daar uitbreidden met een tracking-systeem voor medische apparatuur. Die unieke Asset tracking app kwam tot stand na gesprekken met zeven verschillende ziekenhuizen waarin bleek dat asset management een groot probleem is, waarvoor andere oplossingen tot nu toe duur en weinig effectief bleken.

Je ziet nu, met onze oplossing, tot op de vierkante meter nauwkeurig waar de spullen zich bevinden. Dat scheelt verspilling – per persoon wordt dagelijks gemiddeld 1 uur naar medische apparaten gezocht – en 8 van de 10 ‘verloren voorwerpen’ blijken nu gewoon aanwezig, dus je voorkomt ook onnodige inkoop. Zo werk je aan smart health care.”

Energiebesparing
Energie-efficiëntie steeds het beginpunt. “Het mooie is dat de IoT-infrastructuur door de besparingen kan worden betaald. Juist met zoiets als het verbeteren van verlichting, die overal in een gebouw aanwezig is, leg je een gelijktijdig een fijnmazig wireless netwerk van minicomputers aan waar je in volgende fasen andere functies aan kunt toevoegen.”

Klanten
In de VS heeft Energetika onder meer een aantal Google-kantoren, DuPont en Coca-Cola als klant. Het bedrijf is inmiddels ook in Nederland actief, voor de ziekenhuisbranche en kantoorhuisvesting.

Website: https://www.energetikanl.com

Opname van de bezettingsgraad, als onderdeel van verbeterslagen in efficiëntie.

MilieuCompleet-korting bij Energetika

Een opname van de situatie ter plekke, om de eisen, specificaties en potenties vast te stellen, vormen het begin van elk traject. Omdat geen project identiek is doet Energetika die opname op basis van uren maal tarief. Heeft uw bedrijf een abonnement op MilieuCompleet, dan geldt voor u een gehalveerd uurtarief voor deze opname:
€ 50,-/uur in plaats van € 100, -/uur (prijzen excl. b.t.w.)


Wilt u gebruikmaken van deze actie?

Neem contact (https://www.energetikanl.com/contact) op met Energetika, en maak bij melding van uw kortingscode om de scan bij uw bedrijf met 50% korting te laten uitvoeren.

Heeft u een abonnement op MilieuCompleet?
Als u bent ingelogd ziet u bij dit aanbod automatisch ook uw kortingscode.

Nog geen abonnement op MilieuCompleet?
Meld u aan, ontvang uw logingegevens, en profiteer daarna met uw kortingscode.

Direct abonneren