Toogdag voor de Wadden

  0
  84
  Datum: 26 juni 2023
  Tijd: 09:00 - 17:15
  Het Waddengebied staat voor grote opgaven op het gebied van klimaat en energietransitie, natuurontwikkeling en leefbaarheid. Het Waddenfonds en het Omgevingsberaad Waddengebied werken hier al jaren aan, maar ook de komende decennia zijn nog forse investeringen nodig. Een groot aantal projecten en programma’s is opgenomen in de Agenda voor het Waddengebied 2050. Als Waddenregio willen wij een cruciale rol spelen in de toekomst van de Waddenzee, de eilanden en de kuststreek. Welke kansen zijn er? En hoe kunnen we die kansen verzilveren?
  Wij nodigen u van harte uit om samen met ons van gedachten te wisselen over deze actuele vraagstukken op de Toogdag voor de Wadden 2023 op maandag 26 juni in Theater De Kampanje in Den Helder. De dag wordt bijgewoond door de ministers C. van der Wal (Natuur en Stikstof), M. Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) en R. Jetten (Klimaat).

  Het thema van deze toogdag is niet voor niets Energiek Waddengebied, want de afgelopen jaren is er door ondernemers en burgers, natuurorganisaties en overheden in het Waddengebied nieuwe energie gegenereerd. Transities, experimenten en start-ups hebben er een plek gekregen en er is volop getest en onderzocht. De Waddenregio beschikt dus over veel kennis en is daarom dé ideale partner om een centrale rol te spelen in de uitvoering van programma’s en projecten in het Waddengebied en het halen van Rijksdoelen. Tijdens de toogdag doen we de eerste aanzet, de next step naar de toekomst. Gedurende de hele dag presenteren zich op het theaterplein innovaties uit het Waddengebied. In de middaguren kunt u meedoen aan een excursie in Den Helder of op Texel.

  Lees verder >