Seminar ‘Ruimte creëren voor het energiesysteem van de toekomst’

  0
  40
  Datum: 21 november 2023
  Tijd: 14:00 - 16:30

  De energietransitie stuit niet alleen op beperkte ruimte, weerstand vanuit de omgeving en knellende energie-infrastructuur; een minstens zo grote uitdaging is het verbinden van de wereld van de energie enerzijds met die van de ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling anderzijds.

  Hoe komen we tot snellere en werkbare ruimtelijke afstemming van nieuwe duurzame energie tussen overheden, beheerders en initiatiefnemers? Verzwaring van het stroomnet is sowieso nodig, maar morgen nog niet klaar. Passen en meten van vraag naar en aanbod van duurzame energie is de oplossing. En dat vraagt om een verantwoorde ruimtelijke inpassing.

  Hoe dat kan, laten we zien tijdens het seminar ‘Ruimte creëren voor het energiesysteem van de toekomst’ dat vakblad ROm en BT organiseren op dinsdag 21 november van 14.00 tot 16.30 uur in Amersfoort.

  Met onder meer cases uit Alblasserwaard en Drechtsteden, waar met behulp van een digital twin ondernemerscoöperaties voor energyhubs op bedrijventerreinen van de grond komen.

  Lees verder >