POLLUTEC 2023

  0
  103
  Startdatum: 10 oktober 2023
  Einddatum: 13 oktober 2023
  Tijd: 00:00 - 00:00

  De komende editie van de Pollutec, toonaangevende vakbeurs voor milieuoplossingen voor industrie, steden en gebieden, georganiseerd door RX France, wordt gehouden van 10 t/m 13 oktober 2023 in Eurexpo Lyon.  Anne-Manuèle Hebert, onlangs benoemd tot directeur van de Pollutec, presenteert een 2023-editie die een antwoord wil geven op de collectieve uitdagingen van vandaag.

  De Pollutec, die in 2021 meer dan 46.000 bezoekers (12% internationaal) en 2.000 exposanten (waarvan 28% internationaal) telde, viert dit jaar zijn 45e verjaardag. De beurs verzamelt een diversiteit aan spelers om de gedachten rond de vele actuele milieu-onderwerpen te voeden en zo industriëlen, steden en gebieden te ondersteunen in hun transities.

  De Pollutec telt 14 (milieu)sectoren en daarnaast een rijk programma aan lezingen en conferenties, waaronder:

  • De tribune (plenaire meetings), gearticuleerd rond 4 pijlers: Resource, Adaptation, Commitment en Employment.
  • Het internationale forum: ontmoetingen tussen projectleiders en industriëlen en/of Europese en internationale gebieden.
  • Het forum “Landbouw en Klimaat”: paneldiscussies rond bodemkwaliteit, waterbeheer en soevereiniteit.
  • Het Bluetec Sea &Coastline-forum, georganiseerd rond 4 hoofdthema’s: biodiversiteit en natuurlijke omgeving/ decarbonisatie van maritieme omgevingen/ kustbeheer/ hernieuwbare energie
  • En nog veel meer…

  Een nieuwe directeur voor de Pollutec

  “Stimuleren van debatten: dat wordt de uitdaging voor de Pollutec voor deze nieuwe editie. Op het kruispunt van vraagstukken tussen industriëlen en projectleiders – publiek en privaat – hebben we de ambitie om debatten, gesprekken en ontmoetingen te creëren en een holistische visie te brengen op de actuele problemen van onze samenleving”, legt Anne-Manuèle Hebert, nieuwe directeur van de Pollutec, uit.

  Anne-Manuèle Hebert brengt met haar aanstelling bij de RX Groep haar ervaring, opgedaan in toonaangevende persgroepen of organisatoren van evenementen, in Frankrijk en internationaal.

  Een holistische en internationale visie op de problematiek

  Van de behandeling van vervuiling en schadelijke stoffen tot de bescherming van het milieu en de strijd tegen klimaatverandering, is de Pollutec al 45 jaar een referentie-evenement voor ecologische en energietransities. De beurs promoot innovaties en opkomende onderwerpen en brengt Franse en internationale milieubelanghebbenden samen met één doel: oplossingen bieden voor milieukwesties voor alle belanghebbenden.

  Ter illustratie van deze alomvattende aanpak worden in 2023 ook acht bezoekroutes aangeboden aan de bezoekers: Innovatie; Zee en kustlijn; Waterbeheer; Decarbonisatie; Aanpassing van steden en gebieden aan klimaatverandering; Beheer en terugwinning van bioafval; Circulaire economie en behoud van hulpbronnen; Gezondheid en milieu.

  Ook dit jaar zal de Pollutec weer vele landen, landenpaviljoens (waaronder een Holland Paviljoen) en internationale delegaties verwelkomen. Italië is dit jaar eregastland, waarmee het land de gelegenheid krijgt om aan de internationale gemeenschap de kracht van zijn ecosysteem te presenteren in termen van milieuoplossingen en kustbeheer.

  Toegangsbadges voor de beurs kunnen aangevraagd worden vanaf 17 mei op de website: www.pollutec.com.

  Over Pollutec

  Pollutec is de toonaangevende vakbeurs voor milieuoplossingen voor industrie, steden en gebieden. Het brengt vier dagen lang professionals uit alle sectoren samen die aan industriëlen, gemeenschappen en andere economische actoren hun innovatieve oplossingen presenteren om de grote wereldwijde uitdagingen van biodiversiteitserosie, vervuiling en klimaatverandering aan te gaan. Om alle programma’s te vinden en het nieuws van de beurs te volgen, bezoek de Pollutec website: https://www.pollutec.com/fr-fr.html en @pollutec