Opnieuw leren leven in het tijdperk van globale crises

  0
  8
  Datum: 21 september 2022
  Tijd: 14:45 - 20:30
  Locatie: Utrecht

  We lopen in twee werelden: werkelijkheid en verbeelde werkelijkheid. De werkelijkheid is echt, de verbeelde werkelijkheid maken we echt. Hoe gaat men daarmee om in de milieucontext? Hoe onderscheiden we deze twee werelden? Die vragen worden besproken in het VVM Café van 21 september, georganiseerd door sectie VVM Jong.

  “In de werkelijkheid zijn er de planeet, mensen, leven en de dood. In onze verbeelde werkelijkheid zijn er landen, bedrijven, de economie en ons cv. De werkelijkheid is echt, de verbeelde werkelijkheid maken we echt. Die twee onderscheiden klinkt gemakkelijk, maar ze lopen door elkaar als feiten en meningen in een politiek debat.

  Tijdens het VVM Café discussiëren we samen met auteur Casper Stubbé zijn boek “We lopen in twee werelden”. Een boek dat gaat over wat het betekent om anders met de wereld om te gaan en te beginnen met de werkelijkheid. Het is een aanzet om in gesprek te gaan over wat het is dat we vertrouwen en wat niet. We bespreken het boek en bespreken hoe het aansluit op een carrière in de milieuwereld.