Nationale Milieudag 2023: Planetair denken en doen

  0
  56
  Datum: 10 november 2023
  Tijd: 09:00 - 17:00

  Steeds duidelijker is dat de planetaire grenzen worden overschreden en dit leidt tot steeds meer ecologische rampen. Er wordt wel gesproken over een “polycrisis”. Het lijkt er steeds meer op dat een systeemverandering nodig is, maar welke dan en hoe komen we daar? Op 10 november gaan we dit op de Nationale Milieudag in al zijn complexheid ervaren, omarmen en onze eigen oplossingsweg in vinden. Het doel is dat dit nieuwe inzichten, inspiratie en contacten oplevert. Maar vooral ook handelingsperspectieven, waarmee je in je werk ook echt aan de slag kunt.

  In samenwerking met de Vereniging voor Milieurecht (VMR) zullen we op de Nationale Milieudag kennis en inzichten bij elkaar brengen en verkennen we de rol die (milieu)professionals daarbij spelen.

  We bouwen het programma op rond mensen die de ecologische rampen en onrecht aan den lijve ondervinden en daarmee ook de emotionele lading en urgentie over brengen. Daarnaast zullen er inspirerende sprekers, waaronder Joyeeta Gupta, optreden en de aanwezigen bijspijkeren en prikkelen over planetary justice en planetary boundaries.

  Naast twee plenaire sessies organiseren we twee rondes werkgesprekken waarin we dieper ingaan op de deelthema’s in het licht van het hoofdthema.

  Lees verder >