KNW Webinar: CoP B&O: Wateroverlast 2021 in Limburg en Brabant

  0
  7

  Datum: 27 januari 2022

  Locatie: Online via Zoom

  Op donderdagochtend 27 januari 2022 (9.00-10.00 uur) organiseert CoP Beheer & Onderhoud een webinar over. Wateroverlast 2021 in Limburg en Brabant: handelingsperspectief beheer en onderhoud

  Twee jaar geleden heeft waterschap Limburg al het groenbeheer uitbesteed, incl. de calamiteitenzorg. Tijdens de al uitzonderlijke situatie van hoogwater tijdens de zomer is voor de eerste keer al het noodmateriaal in een hele korte tijd door de aannemers uitgereden en opgebouwd. Het Beheer & Onderhoudspersoneel van het waterschap had de kennis en ervaring om de verschillende noodmaterialen op te bouwen, maar voor het eerst stond de aannemer aan de lat voor de logistiek en opbouw. Natuurlijk ging er van alles goed en ook fout: maar net op tijd was alles opgebouwd. De medewerkers beheer & onderhoud voelden zich soms machteloos door de enorme afvoeren en aanwezige sturingselementen in het watersysteem. Op momenten konden de medewerkers zelf weinig doen voor de burgers behalve hen informeren en adviseren hoe zij verder schade kunnen voorkomen.

  Juli 2021 is Oost-Brabant nog aan het bijkomen van de grote droogte van de voorgaande jaren en we zetten nog altijd in op zoveel mogelijk water vasthouden. Dan komen er zeer extreme neerslagverwachtingen en wordt er hoogwater in de Maas verwacht.

  Voor meer informatie en registratie klik hier deelname is kosteloos