InnovatieExpo 2023

  0
  69
  Datum: 2 november 2023
  Tijd: 09:00 - 17:00
  InnovatieX brengt innovators in de fysieke leefomgeving samen op de InnovatieExpo 2023. Binnen het thema ‘samen bouwen en innoveren aan een toekomstbestendig Nederland’ ontmoeten bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de overheid elkaar om innovatieve oplossingen te zien, bespreken en versnellen. De InnovatieExpo 2023 vindt op 2 november 2023 plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven.

  De omgeving waarin wij wonen, werken, recreëren en creëren, oftewel de fysieke leefomgeving, omvat bouwwerken, infrastructuur, watersystemen, bodem, lucht, landschap, natuur en erfgoed. Hoe brengen we al deze facetten op de juiste manier met elkaar in verbinding, zodat er een balans ontstaat voor een duurzame toekomst? De juiste samenwerkingsverbanden voor de oplossing vinden deelnemers op de InnovatieExpo.

  Denk aan:

  • circulair biologisch afbreekbaar plaatmateriaal van zeewier als alternatief voor bestaande bouwmaterialen
  • geodata om te bepalen wat een goede locatie is voor een nieuwe woonwijk
  • zonnepanelen die duurzame stroom leveren én fruit beschermen tegen extreem weer.

  Dagvoorzitters & sprekers
  De dagvoorzitters van het plenaire programma zijn Mark Wijman en Fiona Yauw. Zij ontvangen binnen dit programma vooraanstaande sprekers. Een van hen is futurist Christian Kromme. Hij buigt zich over de vraag: hoe zetten we nieuwe technologieën in om te transformeren naar een duurzame toekomst? Als tweede spreekt klimaatexpert Tim van Hattum over 7 routes naar een hoopvolle toekomst: hoe bereiken we gezamenlijk een toekomstbestendig Nederland? Landschapsarchitect Jannemarie de Jonge gaat in op het vraagstuk: hoe richten we in de nabije toekomst onze fysieke leefomgeving in, gezien de grote noodzakelijke transities waar we voor staan?

  Expo 2023
  Naast een rijkgevuld sprekersprogramma, biedt de Expo innovaties en subsessies om de diverse transities te adresseren. De organisatoren verwachten 2.000 deelnemers en tientallen exposanten en sprekers. De InnovatieExpo 2023 is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

  Inschrijving vindt plaats via www.innovatiex.nl.