Hoe ga jij om met Landschapspijn?

  0
  23
  Datum: 18 oktober 2023
  Tijd: 10:30 - 16:30

  Op 18 oktober, 1 en 22 november wordt voor de vierde keer de leerlijn over omgaan met Landschapspijn georganiseerd door de Academie voor Landschap. Het thema is het verdwijnen of veranderen van landschap en biodiversiteit zoals we dat kennen en waar we waarde aan hechten.

  Landschappelijke kwaliteit en biodiversiteit worden zwaar belast door onder andere klimaatverandering, versnippering, en stikstofneerdaling. Hoe gaan we om met ecologisch verlies, voor onszelf, voor bewoners, bezoekers en anderen? Hoe kunnen we betrokkenheid bij het landschap opnieuw vormgeven? Hoe ga je het gesprek aan met bewoners en bezoekers? En waar vindt je zelf de bevlogenheid, zorg en passie om bij te blijven dragen aan een toekomstbestendig landschap?

  Iedere bijeenkomst bestaat voor de helft uit inleidingen en uitwisseling van en met experts, en voor de helft uit een werksessie met uitwisseling en toepassing op de eigen praktijk. Theory U en Het werk dat weer verbindt van Joanna Macy vormen inspiratie en leidraad voor de gesprekken en werksessies.

  Deze serie biedt ruimte aan landschapsprofessionals om op een andere manier te kijken naar hun beroep; wat komt er op ons af de komende jaren, hoe ga je het gesprek aan over klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en uitsterven van soorten? Wat is onze rol in dit alles? Dit betekent dat we ook in zullen gaan op de situatie en professionele rol van de deelnemers. VVM, NVTL en Staatsbosbeheer organiseren deze samen. Deelname geldt als bijscholing voor het architectenregister.

  Lees verder >