De appel valt vaak ver van de bak…

  0
  104
  Fout: reset de datum.
  Tijd: 13:00 - 17:00

  BASSTA-seminar

  Om hun circulaire doelstellingen te behalen willen veel gemeenten het afval van huishoudens meer en beter gescheiden inzamelen. Het blijkt echter moeilijk bewoners van met name hoogbouw te motiveren hun afval gescheiden in de container te gooien. In het project BASSTA is onderzoek gedaan naar hoe het gedrag van bewoners met betrekking tot het scheiden van afval kan worden beïnvloed. Tijdens dit seminar gaan we aan de hand van de resultaten van het onderzoek in gesprek met elkaar over hoe we de gestelde doelen kunnen behalen.

     Zet in uw agenda

    donderdag 25 mei 2023
    13:00 – 17:30
       Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam
       Faculteit Techniek, Jakoba Mulderhuis
  Rhijnspoortplein 2, 1091 GC Amsterdam

  In het door de Hogeschool van Amsterdam opgezette project BASSTA – Betere AfvalScheiding door huishoudens in de STAd – werken ontwerpers en psychologen samen om manieren te bedenken hoe het afvalgedrag van bewoners verbeterd kan worden. Het project is een samenwerking met verschillende partners en gemeenten. Op basis van een studie naar het gedrag van bewoners is het hele proces – van het ontstaan van afval bij iemand thuis tot het moment waarop het afval buiten in een container gegooid wordt – in kaart gebracht. Maar hoe kan dat gedrag beïnvloed worden? Hiervoor zijn een aantal interventies ontworpen, uitgevoerd en getest.

  Tijdens het seminar presenteren we de resultaten van het onderzoek, maar willen wij ook inspireren met een afwisselend programma.

  Lees verder >