Dag van de Chemische Logistiek

  0
  15
  Datum: 28 september 2022
  Gehele dag evenement

  Op 28 september 2022 zal voor het eerst de Dag van de Chemische Logistiek plaatsvinden. Op deze dag vestigt branchevereniging VNCW de aandacht op deze belangrijke en onmisbare sector binnen Nederland.

  De chemische industrie vormt één van de belangrijkste sectoren van onze economie. De industrie zorgt jaarlijks voor bijna zo’n 20% van de gehele Nederlandse export. Reden genoeg voor de VNCW om een speciale dag voor deze branche uit te roepen.

  De Dag van de Chemische Logistiek valt samen met de Chemiebeurs: hét 2-jaarlijkse congres van de gevaarlijke stoffen keten.

  Onderdelen Dag van de Chemische Logistiek

  Doelstelling van de Dag van de Chemische Logistiek is om het belang van de chemische logistiek te onderschrijven. De VNCW vraagt alle chemische logistiek bedrijven binnen Nederland om hieraan mee te werken. Dit kan op de volgende manieren:

  • Medewerkers in het zonnetje

  Bedrijven geven tijdens de Dag hun medewerkers een extra blijk van waardering in de vorm van een presentje met het logo van de Dag. Via het LinkedIn-evenement van de Dag geven zij aan dat zij deelnemen. Leuke foto’s ontvangt de branchevereniging graag via de e-mail en worden t.z.t. gedeeld.

  • Verkiezing Gevaarlijke stoffen medewerker 2022

  Zonder goed personeel geen goede chemische logistiek. En juist in deze tijden waarbij personeel lastig te vinden is, is een extra waardering zeker op zijn plaats. De branchevereniging roept dan ook alle bedrijven die zich bezighouden met het transport/de opslag van gevaarlijke stoffen op om hun medewerkers aan te melden voor de ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’-award. Meer informatie is te vinden op de website.

  • Werving personeel

  Met het oog op de uitdaging om geschikt personeel te vinden heeft de branchevereniging een wervingsvideo laten ontwikkelen.